Malediven stop 2 van mijn lange wereldreis
Door: Evelien
Blijf op de hoogte en volg Evelien
21 September 2007 | Malediven, Malé
alles gaat hier goed en nee kom nog niet terug dus wie deze datum heeft gekozen sorry je hebt verloren haha
Even een kleine uitleg voor ik over de Malediven begin.
Sorry dat het zolang duurt met het plaatsen van de fotos maar ze komen zo snel mogelijk dat beloof ik...
Het probleem is in Dubai was de computer zo traag (als dikke stront)dus ik dacht ik wacht tot de Malediven heb daar toch niks te doen, maar hier is het zo ontzettend duur dat ik het me niet kan veroorloven om de fotos op de site te zetten.
Maaaar dont worry ze komen echt alleen weet ik niet wanneer (is een verassing) haha.
Ik zet per land de 5 leukste fotos erop en zodra ik thuis ben kan je de andere 4000 fotos bekijken.
DAG 1: Donderdag
Aankomst op de Malediven was een hele ervaring, je kon op een schermpje in je stoel zien wat de piloot ook zag en ik zal je vertellen het leek een onmogelijke taak om zon groot vliegtuig te landen op zon kleine landingsbaan, maar het is hem gelukt (pfff)
Eenmaal uit het vliegtuig stond er al iemand op ons te wachten (naambordje Lavrijsen en Morales) om ons per speedboot naar HudhuranFushi te brengen.
Na 25 Minuten op de boot en 25 eilanden later kwamen we dan aan op ons tropisch paradijsje, onze tassen werden alvast naaqr de beach villa gebracht (wat een luxe) terwijl wij genoten van de welkoms cocktail in de regen (want ja het is het regenseizoen)
Na het lekkere sapje gingen we op zoek naar onze beach villa, we liepen over het eiland en er kwamen mooie villas voorbij niet normaal met mooie witte zand stranden als tuinen, een stukje verderop kwamen we langs de super romantische prive water villas (perfect voor je huwelijkreis) het werd echt steeds spectaculairder maaaar hoe dichter we bij die van ons kwamen hoe armoediger het werd geen witte zandstranden maar koraal en stenen en nogal kleine dicht opelkaar staande villas (huisjes) dit was het surf gedeelte, deze kant van het eiland had de surfers en die hebben nogal weining poen haha.
We gingen naar binnen vol goede moed en tot onze verbazing zag de slaapkamer er geweldig uit wat een opluchting, dus ik zeg en nu de badkamer ik open de deur en neeeeee een openlucht douchen en bad wat normaal geweldig is maar het is het regenseizoen weet je nog.
Maar goed maakt allemaal niet uit we zitten op een tropisch eiland en niet te vergeten All Inclusive dus wat kun je het beste gaan doen (natuurlijk) eten en ja zoals verwacht was het voortreffelijk (nee geen snitzels met champignonroomsaus) maar lekkere salades en alle soorten fruit en taart.
Na het eten gingen we het eiland een beetje verkennen maar na een half uurtje wandelen waren we toch wel moe van de vlucht en de vele (Valium) pillen en gingen we lekker even liggen op ons lekker zachte matrasje.
Na een heerlijke siesta besloot Natxo om te gaan surfen en ik om wat te lezen (Daniel Steel) kan het nog romantischer haha, Natxo was binnen een half uur terug met een kapot surfboard en een kapotte voet (goed begin) dus besloten we om maar weer te gaan eten en om lekker vroeg naar bed te gaan, want tja wat moet je anders doen als vrijgezellen op een koppeltjes eiland.
DAG 2: Vrijdag
De wekker ging om 9 uur want we wilde natuurlijk het ontbijt niet missen, het ontbijt is echt mijn favoriet tot nu toe ze hadden een typisch amerikaans ontbijt (wafels en flensjes) na me helemaal vol te hebben gepropt keek ik naar de lucht en nee geen regen het was wat bewolkt maar ja ga toch maar op het strand mijn boek lezen (zonnebrand niet nodig) want de zon die scheen niet toch altans dat dacht ik 3 uur later had ik toch weer wat honger gekregen dus besloot ik om te gaan omkleden voor het buffet, eenmaal aangekomen in de villa bij de spiegel schrok ik me kapot ik was helemaal verbrand en had ik nu mijn zonnebril nog op of niet ???? (ik heb fotos)
Na een half uur twijfelen of ik zo wel over straat nou ja zand kon dacht ik ach schijt ik ga gewoon (mensen keken wel wat raar) maar na weer een overheerlijke maaltijd en een paar uurtjes strand (schaduw) was ik het al weer vergeten op de pijn na en vond ik dat het tijd werd voor een hele snelle internet sessie want ja schrik niet het kost 1 dollar per 3 minuten en ben maar een arme backpacker, na al dat niks doen en ontzettend veel eten heb ik er even 30 minuten sportschool tegen aan gegooit en na daarna nog wat naar binnen te hebben gepropt bij het avond buffet ging ik moe, verbrand en in de stromende regen totaal gelukkig naar bed.
Morgen gaan we op excursie naar het hoofdeiland Male en daar moet je toch wat fit voor zijn.
Maar daar hoor je meer over in dag 3 op de Malediven.
DAG 3: Zaterdag
Jaja mensen ik had de wekker weer op 9 uur gezet, maar Natxo kreeg het om 8 uur al op zijn heupen en moest en zou gaan surfen.
Dus ik zeg ga maar ik kom zo wel ontbijten maar ondertussen was ik al klaar wakker en besloot om toch maar mee te gaan, na lekker te hebben gegeten had ik voor het eerst de kamer voor me alleen dus besloot ik om een heerlijke koude douche te nemen (met wat salamanders als gezelschap) en lekker op bed mijn boek te lezen.
Rond half 1 stond Natxo voor de deur om een douche te nemen want om 1 uur vetrok de boot naar Male het hoofdeiland/hoofdstad van de Malediven en we vonden dat we toch wel iets mochten ondernemen tijdens ons verblijf.
Eenmaal op de boot vertelde Natxo dat ie tijdens het surfen dolfijnen had gezien en natuurlijk was ik wel een beetje jaloers maar goed ik had nog 6 dagen dus dacht (dont worry) komt goed.
Na 25 minuten op de speedboot en 10 vliegende vissen later kwamen we dan eindelijk aan op Male, we hebben wat rondgelopen en wat souveniers gekocht want Male is niet echt heel bijzonder het is klein, gaotisch en een klein beetje vies maar het was wel leuk om er een keer geweest te zijn en wat me ontzettend opviel was dat er bijna alleen maar fietsers en scooters reden en geen autos.
Na 3 uur hadden we het wel gezien en werden we terug gebracht naar ons resort, maar net voordat we er waren zag ik ineens iets in de verte en ja hoor het waren dolfijnen Jippie!!!! en nee niet eentje maar een hele groep ook met baby dolfijntjes zo geweldig heb gewoon geen woorden om het gevoel te beschrijven.
Toen we rond 8 uur gingen eten zag ik dat we bbq buffet hadden de dag kon echt niet meer stuk en als klapper van de dag was er ook nog een beach party maaaar jammer natxo viel om 10 uur in slaap en had dus geen zin om te gaan, ik dacht nog zal ik alleen gaan maar op een eiland met zoveel koppeltjes leek me dat niet zon goed idee en om 12 uur viel ook ik in slaap zzzzzzz.
Ps. Tijdens het schrijven van dit verhaal leek het ineens of ik al heel lang weg ben maar er is pas een week voorbij en dat is niet omdat ik het niet naar mijn zin heb maar juist omdat we zoveel hebben gedaan, ben al op twee bestemmingen geweest en heb al twee vluchten en heel veel valium achter de rug en kan bijna niet geloven dat ik dat allemaal al gedaan heb in maar een week tijd het is een heel vreemd iets, vorige week stond ik nog een een schuur bij een concertje van Jan Smith en nu zit ik op de Malediven en voor je het weet is de reis weer voorbij en zit ik weer bij jullie in Tilburg en heb ik gedaan waar ik altijd al van gedroomt heb.
Houd me op de hoogte van alle ontwikkelingen verbroken relaties, nieuwe liefdes, zwangerschappen en bruiloften you get the point.
Ik mis jullie wel en had dit graag met jullie allemaal willen delen.
DAG 4: Zondag
Ik stond om 10 uur op (had het ontbijt gemist) met een pijn in mijn onderrug kon bijna niet bewegen (ja Tamier heb je een Dejavu ik wel namelijk) na nog even te hebben gelegen vond ik dat ik beter op het strand kon gaan liggen ben per slot van rekening op de Malediven, na een paar uur op het strand had ik er genoeg van en ging wat eten maar toen ik aan kwam bij de kamer had ik eingelijk geen honger en besloot om de rest van de dag in bed door te brengen met een goed boek en wat muziek.
Rond het avondeten voelde ik me wat beter en besloot om een paar potjes Ping Pong (tafeltennis) te spelen en om weer lekker vroeg naar bed te gaan,
Ik moet eerlijk toegeven de hele dag eten en slapen lijkt een paradijs maar eerlijk gezegd verveel ik me kapot met momenten, ik begrijp dat als koppeltje het hier geweldig is en super romantisch maar als vrijgezel wil je toch wat meer leven in de brouwerij dus heb ik besloten dat ik nog wat excursies ga maken naar andere eilanden.
DAG 5: Maandag
De verhalen worden korter en korter maar we doen ook steeds minder hoe langer je op dit eiland zit hoe luier je word.
Ik ben zoals altijd om 9 uur opgestaan voor het ontbijt en ben toen met mijn mp 3 op een rondje gaan lopen rond het eiland, na 30 minuten wandelen kwam ik langs het zwembad en heb daar de rest van de dag doorgebracht rond een uur of 5 leerde ik een koppeltje kennen (Linda en John) uit Australie en wat een toeval ze wonen in het surfers paradise aan de Goldcoast en dat is waar ik werk wil gaan zoeken voor 2 maanden, na wat sneeuwitjes(enige drankje wat gratis is) begon de Malivian Night met traditioneel eten en savonds traditioneel dansen (heb ik een video van je lacht je kapot) wat een homo show.
Wie weet zijn ze dat ook want buiten de gasten is er hier geen vrouw te bekennen.
Na nog wat sneeuwitjes ging ik lekker om 11 uur slapen en vanaf morgen op dieet haha.
DAG 6: Dinsdag
Na een heerlijk ontbijtje besloot ik om even lekker aan het zwembad te gaan liggen het was Daiquiry day dus Linda en ik namer er een met aardbeien smaak, na een uurtje zwemmen en internetten was ik 22 Dollar lichter en ging ik wat eten want moest om half 3 op de surfboot zijn want we zouden met die boot naar Jails Eiland gaan zodat de mannen konden surfen en de vrouwen konden snorkelen,we gingen op een ouderwetse traditonele Donhiboot en de trip was geweldig totdat hij anker legde en ik ongelooflijk zeeziek werd na 2 uur gingen dan eindelijk (pfff) terug naar ons resort en besloten we om nog een duik te nemen in het zwembad (want sinds zaterdag is het volop lekker weer) te douche en te gaan eten.
Na het eten was er een Crabrace in de hoofdbar (Ja mensen met echte krabben) en de prijs die je kon winnen altijd goed was drank, het was echt super lachen we hebben alleen geen fotos kunnen maken want de camera is kapot, tijdens de race kwamen we de jongens van de boot uit Italie en Spanje tegen en toen de race was afgelopen zijn we nog met zijn allen gaan drinken en dansen en om half 2 snachts had iedereen het zo warm dat nacht zwemmen wel een goed idee leek, na stiekem het zwembad in te zijn gedoken kwam de Manager ons eruit halen en besloten we verder te zwemmen in de zee om 2 uur had ik het gehad en ging ik lekker aangeschoten naar mijn bedje toe.
DAG 7: Woensdag
Dit verhaal word zeer kort, we werden om 8 uur gewekt door de Italianen want die vetrokken al vroeg richting het vliegveld en daarna kon ik natuurlijk niet meer in slaap komen dus ging ik met een lichte kater (eerste maar zeker niet de laatste) richting het ontbijt.
Na mijn voortreffelijke ontbijtje ben ik lekker aan het zwembad op een bedje (keihard zonder matras) gaan liggen en ben daar tot het avondeten niet meer vanaf gekomen.
Na ons avondbuffet wat echt geweldig was en voordat we naar bed zijn gegaan hebben nog wat gepooled en gedronken.
DAG 8: Donderdag
Min of meer het zelfde als dag 7 om 9 uur opgestaan om te gaan ontbijten het was weer volop zonnig dus nam ik mijn boek mee naar het zwembad en heb daar van 10 tot 5 gelegenen en gelezen.
Om 5 uur besloot ik om even naar het surfpunt te gaan om te kijken hoe het met Natxo ging maar die lag al op bed Barcelona te kijken met een gekneusde voet.
Ik ging toch even naar het surfpunt om Linda te zoeken en wat ik daar zag toen ik aankwam was gewoon spectaculair 4 dolfijnen waren een showtje weg aan het geven voor alle mensen die daar stonden (je zult het zien op de fotos) en rond een uur of 1 ging ik heerlijk en gelukkig slapen wat een paradijs!!!
Ps. Zoals jullie lezen van mijn excursies is weinig meer gekomen haha
DAG 9: Vrijdag
Toen we om 9 uur onderweg waren naar het ontbijt vond ik dat Natxo langs de Medische hulp moest gaan want zijn voet werd echt steeds dikker en blauwer, na 30 minuten kwam ie naar buiten met een kruk en een hoop medicijnen en vertelde dat de dokter dacht dat ie een scheur in zijn bot heeft en dat ie in Kuala Lumpur naar het ziekehuis moetst gaan om fotos te laten maken, dat vond hij allemaal niet zo erg maar hij moet rusten en ja mocht en mag zeker voorlopig niet meer surfen en daar was ie goed shago van geworden.
Na de lunch is hij op bed gaan liggen ik aan het zwembad en om 4 uur begon het te regenen en heb ik tot het avondeten in de lobby zitten lezen (lekker rustig)
Om 8 uur kregen we een brief dat we moesten komen betalen en dat we de volgende dag om 12 uur uit de kamer moesten zijn.
Rond half 10 waren we klaar met eten en zijn we meteen gaan slapen wat een zwaar leven haha.
Ps. Mama bedankt voor het regelen van mijn werk visa je bent geweldig
DAG 10: Zaterdag
Onze allerlaatste dag in het paradijs was aangebroken, we moesten om 7 uur aan het ontbijt beginnen want we om 12 uur moesten we de kamer uit zijn.
Om 11 uur waren we helemaal klaar dus besloten we om lekker uit te checken en aan het zwembad te gaan liggen, officieel hadden we geen recht meer op lunch maar om 2 uur zijn we toch gewoon naar binnen gesneakt en hebben we genoten van het buffet.
Na de lunch moesten we afscheid nemen (nou ja voor 3 weken) van Linda en John en daarna van de rest van de mensen die we trouwens ook weer terug zien in Australie.
Rond 7 uur zijn we ons gaan douche we hadden niet meer het lef om ook nog eens het avondbuffet mee te pikken en om half 10 werden we opgehaalt door de boot die ons binnen 30 minuten naar het vliegveld zou brengen.
Na een een droge club sandwich en 3 valium pillen vertrokken we dan na 10 heerlijke dagen paradijs naar Kuala Lumpur.
Ps. Zag nog net op het nieuws dat er een bomaanslag was geweest in Male wat een geluk dat wij er de week daarvoor waren.
Van Kuala Lumpur krijgen jullie nog een dagelijks verslag van mijn bezigheden maar vanaf Australie kan dat natuurlijk niet meer en dan krijgen jullie gewoon af en toe een overzicht van wat ik allemaal uitspook Down Under.
21 September 2007 - 14:31
Sandra:
Nee, nee nee, zo snel hadden we nou ook nog niet verwacht hoor....!! Weddenschappen lopen nog!!!
21 September 2007 - 15:02
Je Moeder:
kan je berichtje over Malediven niet openen.Ben benieuwd naar het buffet. -
21 September 2007 - 20:22
Jolein:
Eveliennn!!! -
21 September 2007 - 22:09
Jolein:
Ik ben harstikke jaloers :)
Al dat mooie weer ...en vooral dat lekker eten
22 September 2007 - 13:44
Sandra:
we wachten in spanning op je foto's..... -
24 September 2007 - 07:21
Roel:
Hee vakantiegangert!
Dat klinkt goed hudhuran fushi. Zeker ook om te janken daar? Alleen maar goed weer enzo? Bah bah, da's afzien.
Wij gaan ook bijna weg! Al is Frankrijk iets minder exotisch dan de Malediven, maar goed..
Schiet onderhand eens op met die foto's!
Warm en koud buffet,
Roel -
27 September 2007 - 08:35
Koen:
En wij hier maar tobben in dat koude schijtweer. -
27 September 2007 - 10:18
Danique:
He wereldreiziger!
De verhalen klinken goed!! nu nog ff wachten op de foto's :) Waar is jullie volgende stop?
02 Oktober 2007 - 00:19
Nadia:
hola guapa,aunque no me he enterado de lo que has escrito pero me han encantado las fotos,sigue disfrutando y mandanos mas fotos