Stop 3 al weer Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Evelien Lavrijsen - WaarBenJij.nu Stop 3 al weer Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Evelien Lavrijsen - WaarBenJij.nu

Stop 3 al weer Kuala Lumpur

Door: Evelien

Blijf op de hoogte en volg Evelien

30 September 2007 | Maleisië, Kuala Lumpur

Jullie krijgen zo snel mogelijk bericht er is nog geen dag voorbij haha

Nou daar komt ie dan!!!!!

DAG 1: Zondag

Ben weer heel huids aangekomen na een vier uur duurdende verschrikkelijke vlucht, had drie Valium pillen geslikt en zelfs dat was niet genoeg, het hielp wel een hoop want heb toch best veel geslapen maar niet diep genoeg om niet mee te krijgen dat we vier uur lang turbulentie hadden en dat het zo erg was dat zelfs de stewardessen moesten gaan zitten.
Maar goed om toch niet helemaal negatief te zijn de landing was perfect en ik was weer super blij dat ik de grond aanraakte met mijn voetjes levend en wel.
Het was 8 uur in de ochtend toen we aankwamen in Kuala Lumpur (want ja het is hier weer 3 uur later dan in de Malediven en 6 uur later als in NL) en er achter kwamen dat het vliegveld zo groot was dat we met een trein naar de bagageband moesten gaan want het was te ver om te lopen de bagage lag er al en we konden meteen door naar de taxi (surfboard mocht namelijk niet in de trein mee) om na een uur rijden te worden afgezet in Chinatown waar ons hoteltje is gelegen.
Eenmaal binnen kregen we de sleutel en zochten we onze kamer op afwachtend van hoe het deze keer zou zijn maar gelukkig de kamer zag er leuk uit een beetje klein en zonder ramen maar schoon en schattig (tot nu toe hebben we echt geluk gehad) we besloten wat te rusten want hadden natuurlijk heel de nacht gevlogen en met het tijdverschil en al die valium was ik toch best moe en Natxo kan altijd slapen, tegen verwachtingen in werden we pas om 5 uur weer wakker en gingen de omgeving een beetje verkennen. We namen de lift naar beneden en waar we toen uitkwamen ging tegen al mijn verwachtingen in echt geweldig, we kwamen midden in de markt van Chinatown uit met alle nep merken en Chinees eten wat een chaos echt fantastisch.
Na wat te hebben gegeten in de Mc Donalds (menu supersize 2 euro) besloten we dat het tijd werd om weer eens te internetten na zo afgesloten te hebben geleeft om de Malediven, nou ja het resultaat van die 4 uur achter de computer heb je gezien als het goed is (zo niet snel doen) Ondertussen was het al weer half 1 en was het al weeeer tijd om mijn bedje in te kruipen.

DAG 2: Maandag

We hadden de wekker op 9 uur gezet om het ontbijt niet te missen maar werden pas om half 11 wakker (helaas pindakaas) dus moesten we een plekje zoeken om te gaan ontbijten we liepen het hotel uit(stromende regen)de hoek om en daar zat een Starbucks "perfect" na een Caramel makiato (heerlijk) en een clubsandwich gingen we richting de Petronas Twin Towers met een Hop On Hop Off bus (ja speciaal voor toeristen haha) en die zijn echt spectaculair niet de bus maar de torens natuurlijk, we konden jammer genoeg niet naar boven (nou ja voor Natxo dan) want op Maandag waren ze gesloten (pfff) dus besloten we om richting stop 6 te gaan de Golden Triangle waar we wat hebben gegeten bij de Pizza hut (denk toch niet dat ik hier wat van de straat eet) amerikaans is het veiligst en jesus wat is alles goedkoop moet me echt inhouden om niet alles in te laden shop verslaafde die ik ben haha.
Na te hebben gegeten liepen we terug naar de torens om wat fotos bij nacht te maken en kwamen we langs honderd massage salons waar we bijna naar binnen werden getrokken, maar we hadden geen tijd op dat moment dus hebben we al afgesproken dat we morgen daar zeker gebruik van gaan maken (kost gewoon 4 euro voor 30 minuten Massage)
Na een uur te hebben gewacht op de bus besloten we voor 2 Rufiya (0,20 cent) een normale bus te nemen en binnen vijf minuten waar we in Chinatown was namelijk wat dichterbij dan we dachten en gingen we lekker nog ff op internet om daarna mijn bedje in te duiken en morgen weer vroeg op te staan.

DAG 3: Dinsdag

We moesten om 9 uur opstaan voor het ontbijt maar we hebben geen wekker dus ik werd pas om 10 uur wakker en Natxo was tot 11 uur niet wakker te krijgen.
Om half 1 liepen we dan eindelijk het hotel uit om de Hop On Hop Off bus te nemen richting de Golden Triangle om een heerlijke massage te halen, na ontbijtje Starbucks en 30 minuten voet en 30 minuten body massage ging ik fris en fruitig richting Times Square waar een grote shopping Mall was met ja niet te geloven een gigantische achtbaan binnen in op de 7de verdieping echt spectaculair.
Maar helaas ben er niet in geweest want Natxo onze egoist doet niks voor een ander en niks wat hij niet leuk vind en als je alleen moet gaan is de lol er ook af natuurlijk dus ben ik maar wat gaan shoppen haha.
Na een paar uur shoppen gingen we richting China Town waar ook ons hotel is om even daar wat rond te kijken en ik zal je zeggen ik heb nog nooit zo iets gezien echt te gek (wat een gekkehuis) heb een horloge gekocht voor 1 euro van Hello Kitty en een Chanel portomonee voor 5 euro (een echte) na wat te hebben rond gelopen besloot ik om naar het internetcafe te gaan en Natxo naar bed
en nu is het 12 uur en ga ik ook richting mijn warme bedje want morgen gaan we al vroeg richting het aguapark.

DAG 4: Woensdag

We stonden om kwart voor 10 op voor het ontbijt om die nog snel mee te pikken voordat we werden opgehaalt en naar het water/pretpark (Sunway Lagoon) werden gebracht.
Eenmaal daar aangekomen kwam Natxo erachter dat het surf strand/zwembad alleen in het weekend geopend was, wat ik alleen maar beter vond want hij moet rusten met zijn voet voordat we naar australie gaan (hij moet rijden)
Dus besloten we om van de glijbanen af te gaan, een daarvan was een golvende glijbaan waar je op matjes naar beneden moest (op je buik) dus zegt Natxo laten we wedstrijdje doen, daar had ie later spijt van want ik heb hem tot 3 keer toe ingemaakt en daar kan hij helemaal niet tegen want hij moet altijd in alles de beste zijn, een keer vetrok ik te laat en riep hij al haha ik ga winnen maar bij de laatste bult haalde ik hem nog net in hahaha.
Na een paar uur glijden en een super vieze hamburger gingen we wat droge op het surfstrand want moesten ook nog naar het pretpark.
Om 4 uur waren we wat droog en gingen richting het pretpark want die heeft de langste wibbelbrug van de wereld en daar moeste we natuurlijk een keer overheen zijn gelopen.
Na 10 meter durfde ik al niet meer verder te gaan (hoogtevrees) en ging Natxo alleen door tot aan de overkant toen hij eindelijk weer terug was gingen we nog snel voor sluitingstijd in twee wateratracties en een daarvan was de Pyrana (zoals in de Efteling) en daar kwam ik echt helemaal doorweekt weer uit en nee mensen had geen droge kleren meegenomen dus moest zeik en zeiknat het winkelcentrum in om te gaan eten bij de Pizzahut.
Ik wilde nog een broek ofzo kopen want alles hier is goedkoop maar kwam erachter dat mijn Spaanse bankpasje niet meer werkt en staat nog voldoende op(alles in uit Spanje heeft wat) en mijn andere pasje lagen in het hotel.
Om half 9 werden we weer opgehaalt en afgezet voor het hotel waar ik (na nog wat met natxo te zijn gaan eten want die had weer honger) met barstende koppijn naar mijn bedje ging.

DAG 5: Donderdag

Ik stond al vroeg op om naar het internetcafe te gaan voordat Natxo wakker zou worden even rust (zit toch 24 uur per dag op elkaars lip) na 3 uur internetten en wat rond te hebben gelopen besloot ik om terug te gaan naar het hotel om te kijken of Natxo al wakker was want we moesten toch nog wel wat gaan ondernemen was namelijk onze laatste dag in KL city, eenmaal aangekomen in de kamer bleek dat hij al half wakker was, dus heb ik lekker alle lichten aan gedaan zo van en nou opstaan haha.
Om 12 uur liepen we dan eindelijk de deur uit en namen de Hop on Hop off bus richting het vogelpark (grootste van de wereld) daar hebben we een uurtje ofwat rond gelopen want ja vogels zijn niet echt heel interesant en besloten om richting de torens te gaan want Natxo wilde toch eingelijk nog wel naar boven, maar helaas je moest kaartjes kopen voor 8 uur in de ochtend en nee dat had ie er dan toch weer niet voor over.
Dus gingen we maar wat shoppen en eten.
Rond 5 uur reden we met de bus richting de Golden Triangle waar nog wat hebben rondgelopen en toen met de normale Bus voor (10 cent) richting Chinatown waar we nog een parfum gemengd met water voor 4 euro hebben gekocht haha.
Ondertussen was het al weer 1 uur snachts en konden we weer richting ons bedje.

• 30 September 2007 - 14:27

Helemaal super joh

xxx

• 30 September 2007 - 16:17

Peter En Jolein:

leuk die foto maar wij worden er toch wel beetje misselijk van
    al dat goeie weer
    bah

• 30 September 2007 - 19:31

Jolein:

Oja dikke kus ...veel koop plezier

• 30 September 2007 - 20:09

Sander:

he mevrouwtje!!!!

ziet er echt geweldig uit man nie normaal die fotos lijkt wel het blauwe meer. het strand is zo wit doet gewoon zeer aan je ogen. ben jaloers. Veel plzier nog
    xxxx

• 01 Oktober 2007 - 07:25

Richard:

Hey Eef,

Wow wat een superreis is het nu al zeg! Dit had je echt nooit mogen laten liggen! Al zie ik dat je wel heel ver weg gaat om te tafeltennissen... Hoewel ze het in die buurt natuurlijk als geen ander kunnen ;). Heel veel plezier nog!!

Gr. Richard

• 03 Oktober 2007 - 08:17

Danique:

Leuke fotos!!!!!!!!!!

• 03 Oktober 2007 - 11:52

LIDIA WENGÉ:

HOLA MOZUELA!!
    A VER SI ESCRIBES ALGO EN ESPAÑOL QUE NO ME ENTER'O DE NADA, SALES MUY WAPA EN LAS FOTOS!! SI PASAS POR FRANCIA AVISAME QUE ESTOY VIVIENDO EN PARIS.
    MUAK