Mijn eerste bericht ( Dubai)
Door: Evelien
Blijf op de hoogte en volg Evelien
17 September 2007 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Hier dan een kort berichtje vanuit Dubai want heb niet veel tijd.
We zijn gisterenavond laat (want het is hier 2 uur later) aangekomen in deze mooie olie staat en alleen het vliegveld was al geweldig en sjiek haha.
Maar goed eerst ff iets over de vlucht want zoals iedereen weet heb ik nogal vliegangst, maar het ging redelijk had mijn eigen tv in de rugleuning met alle nieuwste films en heb lekker geslapen maar met momenten was het niet echt geweldig maar goed moet toch verder heb nu geen keus meer of moet hier blijven wonen.
En dan nu een klein verhaaltje over mijn eerste dag op Dubai het is in een woord geweldig en ontzettend mooi en super goedkoop wat natuurlijk helemaal fantastisch is.
Ze hebben hier Shopping Malls waar je de weg in kwijtraakt (zo groot) en gebouwen waar je top niet van kan zien, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en iedereen spreekt Engels (beter dus als in Malaga)
We hebben het ontzettend naar onze zin en morgen gaan we op safari in de woestijn met dinner en buikdansers (1001 nacht)
Maaaaaar hoe dat is geweest hoor je dus in mijn volgende bericht.
En ja mensen bij het volgende bericht zal ik er ook wat fotos bij zetten want het oog wil ook wat natuurlijk.
Ik ga nu lekker eten want het is Ramadan en verek van de honger en we kunnen alleen maar eten in de uren dat het donker is haha.
Tot snel kusjes uit het ontzettende hete maar geweldige Dubai
DAG 2:
Hier in de zandbak gaat nog steeds alles goed en het is nog steeds gezellig we zijn vanmorgen om 9 uur op gestaan en hebben de Dubai Big Tour Bus genomen om de stad te zien, aangezien we niet zoveel tijd hebben anders zou ik nooit in zon bus gaan zitten op het dak haha.
Het viel me op dat er hier op straat helemaal geen vrouwen en kinderen lopen behalve in de supermarkt En waarom als een vrouw over straat mag moet ze in het zwart met 45 graden en hebben de mannen van die heerlijke witte verkoelende jurken aan dat zal ik nooit begrijpen heb jij het antwoord laat het me dan weten.
Nou verder met de dag, om 4 uur kwamen ze ons ophalen voor een jeep safari we reden door de woestijn met een 4 wheel drive richting een afgelegen bbq plaats in arabische stijl (kussens op de grond enzo) om daar lekker te genieten van een kamelen tochtje en een overheerlijk bbq waar ik morgen hoogswaarschijnlijk van moet...
Rond 9 uur werden we weer opgehaalt en werden we netjes bij ons hotel afgezet.
Het was een heerlijke dag lekker heet en plakkerig en nu ga ik lekker naar mijn bedje want morgen gaan we naar het aquapark voordat we vertrekken richting stop 2 de Malediven.
Ps. we kunnen niet eens gaan zuipen en/of stappen want niks is open vanwege de Ramadan grrrrr.
DAG 3
We stonden op om 9 uur in de ochtend ja Natxo ook (wat een wonder) en gingen richting de rivier van Dubai om een heerlijk boottochtje te maken en de stad te bekijken na het tochtje zouden we naar het aqua park gaan, maaaaar drie keer raden die was voor het eerst in 4 jaar precies die week gesloten (just my luck)dus moesten we snel een nieuw plan bedenken en dat werd (jaja wat een verassing)lekker op het strand liggen ook niet verkeerd natuurlijk.
Tegen een uur of 4 besloten we om toch nog maar wat van de stad te gaan bekijken en zijn we naar de Old Souk gegaan dat is het oude gedeelte van de stad waar ze stoffen enzo verkopen en ja ook Burkas haha.
Er kwamen daar geen bussen of taxis dus moesten we op een ouderwets bootje voor 1 dirham (20 cent) de rivier over met nog twintig man maar wel super lachen dat maak je nooit meer mee.
Rond 7 uur kwamen we terug in het hotel en moesten we toch echt aanstalte gaan maken om naar het vliegveld te gaan daar eenmaal aangekomen heb ik een valiumpje genomen en gewacht tot vertrek.
Bey Bey Dubai
17 September 2007 - 17:40
Jolein:
Smakelijk -
17 September 2007 - 18:57
Laura Je Zusje:
Heey feest beest, zo te zien heb je het wel naar je zin, ik mis je al wel he Gekke. ik hoop dat je in Dubai al een leuke tijd hebt en ik heb het hier ook enorm naar me zin, Met dat lekkere nederlandse weer hier;) het zal wel niet veel beter worden maarja kan er ook niks aan veranderen , Wanneer kom je terug?
Over een half jaar of eerder al? ik mis je echt klein kind van me(K)(K)(L) nouja ik hoop dat we snel weer wat van je horen liefje je kleine zusje -
18 September 2007 - 06:36
Koen:
Hey Eef,
Kunt nog ff bij Rob op visite, die zit in Oman, das om de hoek.
Groetjes
Koen
18 September 2007 - 06:41
Sandra:
Hé Evelien!
Blij te horen dat je je vlucht in ieder geval overleefd hebt!! Ben erg benieuwd naar de foto's!
Geniet er lekker van. Hier regent het al weer twee dagen, dus ben maar blij dat je weg bent.
x
Sandra -
18 September 2007 - 11:13
Jolein:
Effe laten weten dat ik vreselijk trots op je ben dat je het gedaan heb
Dat je toch bent gegaan ...
Heel veel liefs
Peter Laura Sam Noortje Stefan liesbteh jolein -
18 September 2007 - 15:20
Adje Van De Saus:
he lekker ding!!!!
Heb je al lekker gespeelt met je schepje en je emmertje in die zandbak daaro?? Zitte natuurlijk weinig duitsers anders moet je nog uitkijken voor kuilen...
Hoe bevalt het eten met een boerka aan??
Heel veel plezier nog daar!!!
en stuur asjeblieft wa zon deze kant op.
kusje
kameeeeeeeeeeeeeeel -
18 September 2007 - 18:33
Roel:
hee meske!
blij dat het je bevalt, 't is toch een eindje terugfietsen vanuit dieje zandbak. helemaal lasting met al dat klapzand.
ben maar blij dat het daar heet is, want het wordt hier met de dag kouder!!! :(
zet maar gauw wat foto's online, ben benieuwd.
veel plezier met de ramadan, ik heb zojuist heerlijk broodje omelet voor mezelf gemaakt.
pata negra
x roel -
19 September 2007 - 05:52
Danique:
Heee Evelien!
Leuk om zo bij te kunnen houden wat je allemaal beleeft op je wereldreis! Ben benieuwd naar de foto's!! Geniet er maar van.XX Danique -
19 September 2007 - 09:57
Nous:
Hey tjikkie!!
Ben blij te lezen dat het goed met je gaat en dat de vlucht goed is verlopen! Geniet er lekker van en ofcourse volg ik al je avonturen..
Dikke kus en tot de volgende krabbel!