Brisbane - Laatste stop Down Under
Door: Evelien
Blijf op de hoogte en volg Evelien
02 Januari 2008 | Australië, Brisbane
Het was 4 uur snachts en ik was nog steeds in Broadbeach, ik moest de auto van Nick inladen want hij moest mijn spullen overhuizen naar de Backpackers in Brisbane en nadat dat allemaal was ingeladen en hij was vertrokken ging ik nog ff terug naar bed want had pas om 10 uur met Natxo afgesproken dus had nog wat tijd over om te slapen zzzzzz.
Rond 8 uur was het dan toch echt tijd om op te staan en richting de trein te gaan eenmaal daar aangekomen om half 11 (dus een klein beetje te laat) was het tijd om in te checken en de camper (waar ik veel gebruik van heb gemaakt) terug te brengen.
Nadat we dat allemaal hadden gedaan barste we van honger dus besloten we om goedkoop te lunchen in de pub van de Backpackers (na een heerlijke) maaltijd gingen we ff liggen want we waren kapot en om 6 uur kwam Nick mij ophalen voor het avondeten en na weer een heerlijke maaltijd (en 6 kilo extra) was het tijd om te gaan slapen in mijn stapelbed.
Vrijdag 21 December
We waren (Natxo en Ik) al vroeg op want 3 Chinezen die bij ons op de kamer sliepen gingen er vandoor en maakte nogal wat herrie.
Aangezien we toch al wakker waren besloten we maar te gaan ontbijten en wat rond te kijken in Brissy.
Na wat side seeing komt Natxo ineens op de proppen dat zijn tickets ook gestolen waren en dat hij nog steeds nieuwe moest regelen (lekker op tijd) weer natuurlijk dus wij KLM gebelt om nieuwe aan te vragen wat blijkt het is niet zo makkelijk om nieuwe te krijgen en hoogswaarschijnlijk komen ze niet op tijd aan om voor hem op 3 Januari naar Fiji te vliegen.
Rond 3 uur en uren aan de telefoon te hebben gehangen kwam Nick mij ophalen om nog wat kerst inkopen te doen en om samen te lunchen dus liet ik Natxo alleen achter met zijn sores.
Na de lunch besloten Nick en ik om richting zijn huis te gaan en wat DVD,s te kijken maar eenmaal aangekomen bij de parkeerplaats was er geen auto hahaha (die was weggesleept) dus ik had een Dejavu aangezien die van Natxo dat jaar daarvoor op vakantie ook was wegsleept.
maar goed terug naar het verhaal wij met de trein naar de garage waar dat ding stond opgeslagen (200 Dollar) later waren we dan eindelijk onderweg naar huis.
Na wat uren taxi te hebben gespeelt voor Sally (zusje van Nick) en wat dvd,s te hebben gekeken was het al weer tijd voor bed ja mensen de tijd vliegt voorbij.
Zaterdag 22 December
Ik werd al vroeg wakker gemaakt door Sally want die moest naar de kapper en aangezien mijn haar zo dood was als een pier vond zij het een goed idee als ik ook meeging.
Nick had die dag een kerstfeest van zijn werk dus besloten Sally en ik er een heerlijke meiden dag van te maken.
Na wat uurtjes bij de kapper en een lekkere lunch was het tijd om naar huis te gaan en te gaan omkleden voor onze wilde Party nacht in de City.
Om 5 uur kwamen we dan eindelijk aan in Brissy en konden meteen richting het Hogs Breath Cafe voor het avond eten en natuurlijk wat drank.
Drie uur en Drie locaties later was het dan toch echt tijd om los te gaan DUS op naar Union Jacks voor wat Tequila Shots en door Naar Rockafellas voor wat gratis drank en als eind stop Cesars voor nog wat extra Tequila Shots.
Na uren op de dansvloer was het 4 uur en tijd om een taxi te gaan zoeken, onderweg kwamen we langs Hungry Jacks (Burger King) en propte snel nog een Whopper naar binnen voordat we dan eindelijk bij zons opkomst stront bezopen aankwamen bij ons heerlijke warme bedje pffffff....
Zondag 23 December
Ik werd wakker met mijn kleren nog aan en omgekeerd in bed hahaha (dus was een goede nacht) het was al 11 uur, we zouden naar de Australian Zoo gaan maar met de kater die ik had leek me dat niet echt een goed idee.
Dus besloten Nick en Ik om richting de stad te rijden (want hij woont in een buiten wijk genaamd de Redlands-Thornside) om pannekoeken te gaan eten en een filmpje te pakken.
Rond 6 uur had ik het helemaal gehad dus besloten we om nog ff naar de Backpackers te gaan om Natxo gedag te zeggen en te kijken hoe het met hem ging voordat we naar zijn huis terug reden om te gaan slapen.
Maandag 24 December (KERSTAVOND)
We sliepen heerlijk uit en deden nog wat laaste kerst inkopen, na het avondeten was het tijd om naar het Grandview Hotel te gaan want daar was een Christmas Eve Party aan de gang.
Na wat drankjes en wat gekletst te hebben met al Nick zijn vrienden was het om 12 uur sluitings tijd (ja kinder bed tijd) maar ja wat doe je eraan dus gingen we op zoek naar een Taxi.
Maaaaar dat was echt een onmogelijke onderneming dus belde we Sally uit bed aangezien zij ons nog wat schuldig was en ja hoor die kwam ons ophalen dus eind goed al goed.
Merry Christmas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dindsdag 25 December (EERSTE KERSTDAG)
Wat blijkt hier in Australie hebben ze de traditie net als in Amerika om kadootjes uit te pakken om 8 uur in de ochtend (ik balen als een stekker) natuurlijk maar goed moest toch echt mijn bed uit.
Na wat pakkjes te hebben gedaan waar alleen maar kleren inzaten (ja de mensen kennen mij hier ook al) gingen we ontbijten samen met de buren en daarna Lunchen met Nick zijn opa en oma en daarna avond eten met Nick zijn ouders (pfffffffffff) om 8 uur was ik zo ontzettend volgepropt als een varken net voordat hij word ge.... en ging ik naar mijn nest waarin ik meteen in slaap viel.
Woensdag 26 December (TWEEDE KERSTDAG)OF OP ZIJN AUSTRALIES BOXING DAY
We moesten vroeg op want we gingen richting de kust om Boxing Day met John en Lynda door te brengen.
Ik werd wakker en was ontzettend duizelig dus nam wat pijnstillers ging nog even liggen en om 1 uur moesten we dan toch echt gaan want de lunch was al bijna voorbij.
Om 3 uur kwamen we dan eindelijk aan en deden we de kadootjes (waarvan eentje van de kids van lynda was) super lief betaalt met hun zakgeld.
Na uren te hebben geklets en gedronken en gedupt of we zouden blijven slapen of niet was het dan middernacht en Gefeliciteerd Nick was jarig.
Na wat glazen champagne moesten we wel blijven slapen dus gingen we naar bed want de volgende dag zou weer een lange dag worden.
Donderdag 27 December (VERJAARDAG NICK)
We werden rond 10 uur wakker in John en Lyndas huis en besloten (nou ja ik dan) om te gaan zwemmen samen met de kids om 12 uur kwam Lynda naar beneden en vertelde ons dat we ons moesten gaan aankleden want ze nodigde Nick uit voor de lunch voor zijn verjaardag.
Na een heerlijke Tepanyaki Lunch gingen we terug naar hun huis voor wat taart en om 4 uur moesten we terug naar Brissy want zijn ouders en zusje zaten te wachten om uiteten te gaan voor zijn verjaardag.
Dus weer wat uren later en een Thai maaltijd (ja het azies eten vliegt naar binnen) gingen we terug naar zijn huis voor kadootjes en ja mensen meer taart.
Ik besloot daarna om naar bed te gaan want na 4 dagen alleen maar eten was ik het echt (kotsbeu) letterlijk en figuurlijk.
Vrijdag 28 December
We zouden om 9 uur opstaan om naar de Australian Zoo (Steve Irwin Crocodile Hunter) te gaan maar we werden pas om 10 uur wakker, maar het was mijn laaste optie om te gaan dus besloten we om het toch maar te doen.
We kwamen daar pas om 1 uur aan in de stromende regen en kwamen erachter dat het park al om half 5 sloot maar ja kon natuurlijk australie niet verlaten zonder in de Zoo te zijn geweest.
Na een hele dag in de regen te hebben gelopen en alle dieren te hebben gezien besloten ik om op zoek te gaan naar een plek waar ze een foto konden maken van mij met een Koala (heb er een van toen ik 12 was) en wilde graag die twee naast elkaar ingelijst thuis ophangen.
Maaar natuurlijk waren de tijden om dat te doen al voorbij en ze maakte geen uitzonderingen, dus lichtelijk teleurgestelt gingen we naar huis maar het was toch ondanks alle pech een heerlijke dag.
Zaterdag 29 December
Ik had heb nog maar een paar dagen over dus moesten we alles wat we nog wilde doen in de komende paar dagen proppen dus op naar de volgende stop.
We gingen met de City Cat wat een bus op het water is naar South Bank om daar de stad te bekijken en wat rond te hangen.
Na een heerlijke dag in het zonnetje en lekker te hebben gerelaxed in South Bank op het gras namen we de Bus/Boot terug naar Thornside want we moesten weer op pad om te gaan zuipen natuurlijk hahaha.
Om 8 uur kwamen we aan bij Dan en Bruno en na wat uurtjes daar te hebben gezopen wilde Sally en ik toch echt gaan dansen dus op naar Cesars om nog meer te zuipen rond 2 uur hadden we het allemaal helemaal gehad dus zochten we een taxi en kropen we in bed.
Zondag 30 December
We moesten eigenlijk om 6 uur op om richting Tamborin Mountain te rijden maar vanwege de hoeveelheid drank van de dag daarvoor werden we weer veelste laat wakker en om 10 uur waren we dan eindelijk op weg.
Eenmaal daar aangekomen bleek het zeker de moeite waard te zijn jesus wat is het daar mooi alles is groen en mooie watervallen echt waar een paradijs en als klapper op de vuurpijl hadden de ouders van Nick voor ons een kamer gereserveerd in een of andere Spa.
Ik liep de kamer in en mijn god wat een mooie romantische kamer (ik ben nogal van de romantiek) dus na een heerlijke Cheese Platter gingen we nog even bubbelen met wat Bubbels om te drinken na een uurtje begon ik te lijken om een oma van 80 dus tijd om uit dat bad te gaan en dvd te gaan kijken waarbij ik heerlijk uitgerust en ontspannen in slaap kon vallen.
Maandag 31 December (OUD OP NIEUW)
We werden wakker om 8 uur in dat heerlijk luxe Resort/Spa en kwamen erachter dat ontbijt erbij inbegrepen zat dus nam ik een heerlijk ontbijtje met eieren en spek en koffie en en en en hahahah want had natuurlijk in de afgelopen dagen nog niet genoeg gegeten.
Rond 11 uur moesten we helaas uitchecken en gingen we richting de kaas Fabriek waar je gratis (klinkt altijd goed) alle soorten kazen kon proeven, nadat we daar genoeg van hadden wilde ik graag naar een restaurant waar ze poffertjes hadden (ja mensen in de middel of the mountains) maar helaas het was gesloten vanwege het slechte weer.
Het stormde en regende nogal dus besloten we om richting de Gold Coast te rijden en daar wat te lunchen en een filmpje te pakken (P.S I Love You) is de naam van de film en dames het is een echt aanrader en daarna op naar Lynda en Johns voor de Nieuwjaars Party.
Na wat uurtjes te hebben gezopen in de tuin was het tijd om af te tellen (9 uur voordat jullie dat konden doen) en weer verder te zuipen.
Helaas was er geen vuurwerk dat was afgelast vanwege het slechte weer en de harde wind maar al met al was het een geslaagd feest en om 4 uur ging ik naar mijn bedje toe.
Dit was mijn rustigste nieuwjaar sinds de laatste tien jaar en hopelijk ben ik volgend jaar weer bij jullie om flink uit mijn bol te gaan.
GELUKKIG NIEUWJAAR EN HOPELIJK WORD HET EEN GEWELDIG 2008 VOOR ONS ALLEMAAL, DAT IEDEREEN ZIJN WENSEN EN DROMEN MOGEN UITKOMEN.
Dinsdag 1 Januari 2008 (JA TIJD VLIEGT)
Ik werd pas om 1 uur wakker in het nieuwe jaar en besloot om Lynda en John gedag te zeggen en samen met Nick een Meat Pie te gaan eten (goede start)
Na een emotioneel afscheid en een hoop taarten later kwamen we om 5 uur aan in Brissy waar Sally de zus van Nick (voor wie dat nog niet had begrepen) had besloten om samen met zijn alle uit eten te gaan want het was mijn laaste avond met haar want ze had nachtdienst om mijn echte laaste avond.
Dus na weer een maaltijd naar binnen te hebben gepropt (in Fiji ga ik op dieet kan geen eten meer zien) was het tijd om lekker naar bed te gaan met een dvd want wil natuurlijk niet verot zijn op mijn laatste dag Down Under.
Woensdag 2 Januari (MIJN LAASTE DAG)
Ik werd vanmorgen om 8 uur wakker en besloot al mijn zaakjes te regelen zoals de doos met jullie souveniers moest ingepakt worden en verstuurd, ik moest nog inpakken en alle fotos op cd,s zetten om mee te nemen naar Fiji.
En het is nu 1 uur en zit achter het internet op mijn laaste dag (slecht of niet) dus bijdeze zeg ik jullie gedag vanuit Australie ik ga er nog een leuke dag van maken en nog ff lekker wat eten Pizzas en Meat Pies haha (voor mijn dieet begint) en nog wat drankjes doen met wat vrienden en dan moet ik afscheid nemen janken en gaan slapen en dan is het Bye Bye Bye Australia.
MOET NOG HEEL WAT FOTOS EROP ZETTEN MAAR ZE KOMEN ERAAN ECHT WAAR !!!!!
02 Januari 2008 - 08:23
HAI LIEVERD:
Een heel goede reis
Dikke knuffel
We zien je later
En goh wat kan jij vel eten zeg
liefs van ons allemaal happy new year
jolein -
02 Januari 2008 - 13:24
Joana:
hey mop,
ik wens je een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2008. dat al je dromen uit mogen komen!!!!
Heel veel plezier nog in australie en suc6 met vliegen morgen!!(hihihhhi)
dikke kus -
03 Januari 2008 - 14:24
Nous:
Happyyyyy Newyear en veel goeds en een goede gezondheid voor 2008!!!
X Nous
Ps; Still waiting for ya mail;-) -
04 Januari 2008 - 18:19
Roel:
hee meske,
goed nieuwjaar enzo he.
ik heb het wereldrecord motherfuckers roepen tegen ryan ground personeel gevestigd! :) tenminste iets positiefs aan de terugreis. maar je zult al wel gehoord hebben hoe dat is gegaan die terugreis. pfff... ik ben kapot. even jouw andere verhaaltje lezen en subiet naar menne iepert.
hasjee roel